Οι χειρούργοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ΤΙ αφαίρεσαν από το έντερο αυτού του άντρα


Ο Zhou Hai από την Ασία, 22, υπέφερε από δυσκοιλιότητα από όταν γεννήθηκε. Κανείς δεν θεώρησε ότι ήταν κάτι σοβαρό και έτσι συνέχισε την ζωή του χωρίς θεραπεία. Έπαιρνε καθαρτικά, ωστόσο, αλλά το στομάχι του ήταν πάντα φουσκωμένο.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν τόσο που ο Zhou δυσκολευόταν να αναπνεύσει και είχε πολύ έντονους πόνους στο στομάχι.

Η αξονική αποκάλυψε πως είχαν συγκεντρωθεί πάρα πολλά κόπρανα στο κόλον του. Έπρεπε να υποβληθεί σε επέμβαση για να αφαιρεθεί το μπλοκάρισμα και κομμάτι από το κόλον του. Οι εικόνες δείχνουν πόσο φουσκωμένο ήταν εκείνο το σημείο.


Το κομμάτι που αφαιρέθηκε ζύγιζε 12 κιλά! Μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας, ο Zhou τελικά διαγνώστηκε με την ασθένεια του Hirschsprung που είναι μία σπάνια διαταραχή που επηρεάζει λιγότερα από 200,000 άτομα στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.


Η ασθένεια αυτή προκαλείται όταν κάποια νευρικά κύτταρα λείπουν από το κόλον και έτσι είναι πολύ δύσκολο να κινηθούν τα κόπρανα. Η θεραπεία είναι να αφαιρεθεί το κομμάτι του κόλον που έχει το πρόβλημα.


Η κατάσταση αυτή επηρεάζει πιο συχνά αγόρια από κορίτσια και υπάρχει γενετική συσχέτιση. Εάν ένας γονιός πάσχει από την ασθένεια αυτή, τότε είναι πιθανόν να την κληρονομήσουν και τα παιδιά του.


Ένα από τα πρώτα συμπτώματα είναι πως το νεογέννητο δεν έχει εντερική κίνηση μέσα στις πρώτες 48 ώρες μετά την γέννησή του. Το καλό είναι πως ο Zhou αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι 5 πιο σοκαριστικές γενετικές μεταλλάξεις σε ανθρώπους – Σκληρές εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπήκαν με μια κάμερα σε ένα ερειπωμένο γραφείο τελετών - Αυτό που είδαν τους έκανε να... (video)


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νόμιζε πως ήταν σπυράκι, μα αυτό που έβγαλε ήταν…. ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! (video)

Σχόλια