Βόλος: Ο διαρρήκτης ήταν θρασύτατος – Η ατάκα σε ταξιτζή την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει!

Ικανοποίηση έφερε στους ιδιοκτήτες ταξί η εξιχνίαση των κλοπών και διαρρήξεων στις κούρσες επαγγελματιών του κλάδου, με τη σύλληψη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας του 42χρονου δράστη και την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη...

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών Ταξί Βόλου, Γιώργος Σιόβας, λέει ότι το τελευταίο διάστημα επικρατούσε αναστάτωση στους ιδιοκτήτες ταξί. Ο 42χρονος Βολιώτης που συνελήφθη για τις κλοπές – διαρρήξεις (τετελεσμένες και σε απόπειρα) σε δέκα ταξί και δύο καταστήματα, άφηνε πίσω του στους ταξιτζήδες σημαντικές ζημιές που έχρηζαν άμεσης αποκατάστασης.

«Έσπαζε το μικρό πίσω τζάμι των αυτοκινήτων και στη συνέχεια άνοιγε την πόρτα και αφαιρούσε οτιδήποτε έβρισκε, από χρηματικά ποσά και αντικείμενα αξίας μέχρι είδη ρουχισμού, όπως ένα μπουφάν, γυαλιά ηλίου, οτιδήποτε», εξήγησε. Ο 42χρονος χρησιμοποιούσε ακόμη, ένα κατσαβίδι, προσπαθώντας να ανοίξει τις πόρτες των οδηγών, όμως φαίνεται ότι δεν τα κατάφερνε και έσπαζε και πάλι τα πίσω τζάμια.

Ο διαρρήκτης «χτυπούσε» πάντοτε τις πρώτες πρωινές ώρες, και έτσι μέσα στο σκοτάδι ήταν πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος το παραμικρό. Φορούσε ένα καπελάκι τύπου τζόκεϊ και έκρυβε τα κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου του. Μετά από σειρά διαρρήξεων φαίνεται ότι είχε αποθρασυνθεί. Ο κ. Σιόβας αναφέρεται σε περίπτωση ιδιοκτήτη ταξί που είδε τον δράστη από το μπαλκόνι του να προσπαθεί να ανοίξει το ταξί πριν από πέντε περίπου μέρες.
Πάτρα: Του κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά για 10 ευρώ
«Του ζήτησε εξηγήσεις, κι εκείνος απάντησε ότι θα ξαναπεράσει, καθώς δεν είχε προλάβει να πάρει τα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά. Ο «ποντικός» ξεκίνησε να διαπράττει κλοπές – διαρρήξεις από την Καθαρά Δευτέρα, και μετά η δράση του άρχισε να γίνεται γνωστή στο σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου από στόμα σε στόμα, καθώς υπήρξαν αλλεπάλληλα κρούσματα.

Οι ιδιοκτήτες ταξί, όταν κλείδωναν το αυτοκίνητό τους, είχαν πάντοτε στο μυαλό τους να προσέξουν για ύποπτη κίνηση ατόμου. «Δεν μπορούσαμε να αξιολογήσουμε τίποτα. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου με επισταμένες προσπάθειες και έρευνες κατάφερε τελικά να λύσει τον γρίφο και να φτάσει στην ταυτότητα του δράστη. Ο 42χρονος δεν είχε τίποτα το προσωπικό με τους συναδέλφους. Δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο για κλέβει τα ταξί», είπε ο κ. Σιόβας.

Επισημαίνεται ότι ο δράστης κρατείται και σήμερα θα οδηγηθεί συνοδεία αστυνομικών στα δικαστήρια για να απολογηθεί στην ανακρίτρια Βόλου. Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών -τετελεσμένες και σε απόπειρα- από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατά επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, και για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ο 42χρονος φέρεται να υποστηρίζει για να δικαιολογήσει τις πράξεις του ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, και ότι όλα συνέβησαν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Σχόλια